Катер з гідролокатором бічного огляду

Автономний керований по радіо катер з гідролокатором бічного огляду (ГБО)

1Призначений для пошуку об'єктів, у тому числі малорозмірних, на дні і в товщі води. Пристрій є керованим по радіо малорозмірним катером зі встановленим на нім гідролокатором бічного огляду. Передбачена можливість заміни ГБО на гідролокатор кругового огляду, підводну відеокамеру або звуковизор. Катер забезпечує високоточні обслідницькі і дослідницькі роботи в районах з гранично малими глибинами і на великих акваторіях. За рахунок малих габаритних розмірів, маневреності і компактного розміщення навісного устаткування катер дозволяє виконувати роботи в умовах, коли застосування буксируваних ГБО скрутно або неможливо, наприклад, в умовах портів, поблизу берегової лінії, на глибинах менше 10 м, в умовах складного (невідомого) підводного рельєфу. Катер обладнаний забортною антеною бічного огляду, працюючою в двох напрямах, приймачем GPS (DGPS) сигналів, облаштуванням передачі даних в реальному часі по цифровому радіоканалу, що не вимагає дозволу на використання радіочастот.

В процесі роботи оператор в ручному режимі управляє рухом катера або задає автоматичні галси. Усі дані з катера передаються на пост оператора, в реальному режимі часу відображаються на екрані і зберігаються в комп'ютері. Живлення катера забезпечується за рахунок вбудованих акумуляторів, в комплект постачання входять два акумулятори для забезпечення безперебійної роботи комплексу.

На відміну від звичайних буксируваних ГБО катерний варіант дозволяє звести до мінімуму риски втрати або ударів об дно буксируваного тіла, не вимагає використання дорогої кабельної лебідки, дозволяє значно зменшити витрати на забезпечення зйомок за рахунок зменшення кількості обслуговуючого персоналу, відсутності судноносія, малих масогабаритних розмірів при транспортуванні.

1

У стандартний комплект постачання входять:

• катер з радіоканалом управління;
• пульт управління;
• антена ГБО;
• альтиметрехолот;
• приймач GPS;
• інтерфейси підключення додаткового устаткування;
• програмне забезпечення для передачі, збереження і обробки даних.

Додатково на катері може встановлюватися широкий спектр датчиків і навісного устаткування за вимогами замовника.


22