Сигналізатори (СНС) Super Pass

Сигналізатор нерухомого стану (СНС) SUPER PASS

Компанія "Тетіс-дихальні системи" - офіційний представник GRACE INDUSTRIES, Inc (США, Пенсильванія) в Україні. GRACE INDUSTRIES, Inc є ведучим у світі виробником систем персональної сигналізації пожежної безпеки (PASS). Пристрої, зроблені компанією, відповідають стандарту NFPA. З 1974 року GRACE INDUSTRIES, Inc розробляє і робить системи пожежної сигналізації PASS, які знаходять своє застосування в екстремальних умов а також мають численне промислове застосування.

Принцип дії: Сигналізатор нерухомого стану (СНС) призначений для забезпечення безпеки персоналу аварійно-рятувальних формувань, пожежних служб або технологічного персоналу при виконанні завдань, пов'язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій або газонебезпечних робіт. СНС Super Pass розміщується на захисному спорядженні (дихальний апарат, страхувальний пояс, БОП і т. д.) і включається автоматично після того, як його перевели з режиму "зберігання" в режим "моніторинг руху". Після цього лунає серія сигналів, яка супроводжується миганням світлодіодів, що підтверджує, що СНС знаходиться в цьому режимі.

СИГНАЛІЗАТОР (СНС)
Super Pass II

СИГНАЛІЗАТОР (СНС)
Super Pass FX-5 Global

Сигналізатор нерухомого стану (СНС) Super Pass FX - 5 Global

SUPER PASS FX-5SuperPASS FX-5 Global® забезпечує підвищений рівень безпеки для пожежників

• Іскробезпечний до UL913 и CSA C22.2, № 1FX-5 Global7
• Відповідність NFPA 1982, 2013 видання TIA 13-2 вимоги до RF PASS
• Новий звуковий сигнал
• Яскраві, високо видимі індикатори стану світлодіода
• Велике зчеплення з нержавіючої сталі D - кільце
• Рівень звукового сигналу 98+ дБА при температурі 260 ° C
• Реєстрація цих усіх змін стану PASS (включення, виключення, сигналізація і так далі)
• Сигнал нагріву напруги і контроль температури
• 200 годин роботи батареї

SP FX 5

- На відміну від стандарту безпеки ATEX / IECEx, дотримання NFPA є вищим класом, які відповідає вимогам безпеки пожежників.
- Стандарт NFPA розроблений спеціально для пожежників.
- Тестування продуктів проводиться компанією Intertek, сертифікованою випробувальною лабораторією, призначеною NFPA.
- Відповідність NFPA вимагає сертифікації внутрішньої безпеки UL913.

SuperPASS FX-5

Призначення SuperPASS FX-5 Global®

SuperPASS FX-5 Global® є пристроєм, чутливим до руху і призначений для забезпечення безпеки персоналу аварійно-рятувальних формувань, пожежних служб або технологічного персоналу при виконанні завдань, пов'язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій або газонебезпечних робіт, рятувальників, промислових користувачів, які займаються ліквідацією пожежі, порятунком та ін. небезпечними роботами.

SuperPASS FX-5 Global® забезпечує чіткі звукові і візуальні сигнали тривоги для визначення стану користувача або панічний сигнал тривоги.
SuperPASS FX-5 Global® має дуже гучний звуковий сигнал, який дозволяє швидко визначити місце розташування рятувальника або робітника у важкому стані.

Характеристики SuperPASS FX-5 Global®:

- Автоматична активація шляхом видалення ключа підзвітності
- Активація будильника кнопки паніки
- Попередження: Звукове попередження перед повним сигналом
- Звукові і візуальні індикатори для усіх режимів роботи

АКТИВАЦІЯ SuperPASS FX-5 Global® відбувається шляхом видалення ключа підзвітності, який автоматично від'єднується, активуючи SuperPASS FX-5 Global® з режиму "зберігання" в режим "моніторинг руху". Для цього треба просто зняти SuperPASS FX-5захисний одяг з вішалки.

При активації з'являється операційний сигнал ескалації, лунають звукові сигнали і мигання з двох зелених світлодіодів, що чергуються при русі. Зелені світлодіоди знаходяться в протилежних кутах. Це вказує, що SuperPASS FX-5 Global® перейшов в режим "моніторинг руху".

За відсутності руху в межах 18-23 секунд SuperPASS FX-5 Global® автоматично перемикається в режим "попередня тривога". При перемиканні в цей режим мигання зелених світлодіодів міняється на почергове мигання зеленого і жовтого кольорів і з'являється звук попереднього повідомлення. Попереднє повідомлення звучить поступово (починаючи від 90 дБА) і стає гучним безперервним звуковим сигналом, наростаючи, що вказує, що SuperPASS FX - 5 Global® наближається до переходу в "сигнал тривоги".

РЕЖИМ ТРИВОГИ: Є два способи активації

1) АВТОМАТИЧНА ТРИВОГА За відсутності руху в межах 30-35 секунд, SuperPASS FX - 5 Global® переходить в режим "тривога". При перемиканні в цей режим мигання зеленого і жовтого світлодіодів переходить в постійний пульсуючий світловий сигнал 4-х червоних світлодіодів, який супроводжується безперервним сигналом звукової сигналізації, що нагадує сирену (гучність перевищує (98 + dBA).
Сигнал звукової сигналізації - це поточний звуковий підпис NFPA.
Відключення режиму "тривога" проводиться одночасним натисненням на бічні кнопки і SuperPASS FX - 5 Global® переходить в режим "моніторинг руху".

1) АВТОМАТИЧНА ТРИВОГА За відсутності руху в межах 30-35 секунд, SuperPASS FX - 5 Global® переходить в режим "тривога". При перемиканні в цей режим мигання зеленого і жовтого світлодіодів переходить в постійний пульсуючий світловий сигнал 4-х червоних світлодіодів, який супроводжується безперервним сигналом звукової сигналізації, що нагадує сирену (гучність перевищує (98 + dBA).
Сигнал звукової сигналізації - це поточний звуковий підпис NFPA.
Відключення режиму "тривога" проводиться одночасним натисненням на бічні кнопки і SuperPASS FX - 5 Global® переходить в режим "моніторинг руху".

2) ПАНІЧНА ТРИВОГА: режим "моніторинг руху" може бути перемкнутий в режим "тривога" вручну у будь-який час натисненням кнопки аварійної сигналізації. Ця функція застосовується для того, щоб притягнути увагу інших рятувальників або пожежників до конкретного об'єкту у разі, якщо між ними відсутній радіозв'язок.
ВЫКЛ: Для виходу з режиму "тривоги" SuperPASS FX - 5 Global® натиснути обидві бічні кнопки одночасно.

Внутрішня функція реєстрації даних відповідає і перевищує вимоги NFPA.
Мітки часу реєстратора даних, датуються і зберігають більше 2000 останніх подій.
Інформацію по журналу даних можна завантажити на комп'ютер за допомогою доступного програмного забезпечення передачі даних і кабель USB.

SuperPASS FX-5 Global® вимагає мінімального технічного обслуговування і забезпечить роки служби. Потрібна негайна заміна батарей коли звучить сигнал низького заряду акумулятора, який легко розпізнається по черговості мигання зеленого і жовтого світлодіодних імпульсних світлодіодів і супроводжується серією з двох звукових тональних сигналів, звучних кожних 23 секунди. У будь-якому випадку рекомендується заміна батарей кожні 3 - 4 місяці.

ТАКТИКО-ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ СНС SuperPASS FX-5 Global®

Розміри, см: 7,00 х 12,7 х 5,08.
Вага: 397 г з батареями (без ключа).
Вихід сигналу тривоги:
- 95+ дБА на 1 метр.
- 98+ дБА при t + 260 ° C.
Корпус: міцний, високотемпературний, удароміцний, інженерний пластик з високотемпературній силіконовій формі.
Додаток: Велике зчеплення з нержавіючої сталі з D -кольцом для зручності кріплення до спорядження;
Батареї Три схвалених AA (LR6), 1,5 вольт, лужні батареї.
Термін служби батареї : Приблизно на 200 годин в режимі "моніторинг руху"; 24 - 28 годин в режимі "тривога".
Термін служби виробу: приблизно від 3 до 5 років або довше, SuperPASS FX - 5 Global® має бути знятий з експлуатації через 5 років або раніше, у разі серйозних механічних ушкоджень.
Детектор руху : акселерометр;
Виконання: вибухобезпечне (UL 913, США, найвищий клас - по водню)
Клас захисту : IP67 відповідно до NFPA.
Гарантія: 12 місяців

Сертифікати безпеки:

SuperPASS FX-5 Global® відповідає вимогам NFPA 1982
Стандарт на системи безпеки персонального сповіщення (PASS), 2018 видання
Іскробезпечний для ANSI / UL913 6-го видання для використання в класі 1, групи C, D; і клас II, групи E, F, G;
Відділ 1 Небезпечні місця.

Сертифікат CSA C22.2 №1FX-5 Global7-92 3-го видання.

Сигналізатор нерухомого стану (СНС) Super Pass II

Принцип дії: Сигналізатор нерухомого стану (СНС) Super Pass II™ призначений для забезпечення безпеки персоналу аварійно-рятувальних формувань, пожежних служб або технологічного персоналу при виконанні завдань, пов'язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій або газонебезпечних робіт. СНС Super Pass II™ розміщується на захисному спорядженні (дихальний апарат, страхувальний пояс, БОП і т. д.) і включається автоматично після того, як його перевели з режиму "зберігання" в режим "моніторинг руху". Після цього лунає серія сигналів, яка супроводжується мирехтінням 4-х жовтих світлодіодів, що підтверджує, що СНС знаходиться в цьому режимі.
За відсутності руху в межах 18-23 секунд, СНС Super Pass II™ автоматично перемикається в режим "попередня тривога". При перемиканні в цей режим мигання жовтих світлодіодів переходить в переривчастий пульсуючий світловий сигнал 4-х червоних світлодіодів, який супроводжується безперервним звуковим сигналом, гучність якого росте пропорційно тривалість режиму "попередня тривога".
За відсутності руху в межах 30-35 секунд, СНС Super Pass II™ автоматично перемикається в режим "тривога". При перемиканні в цей режим мигання червоних світлодіодів переходить в постійний пульсуючий світловий сигнал 4-х червоних світлодіодів, який супроводжується безперервним звуковим сигналом, що нагадує сирену. Скидання режиму "тривога" робиться одночасним натисненням на бічні кнопки.
Режим "моніторинг руху" може бути перемкнутий в режим "тривога" вручну натисненням червоної кнопки на передній панелі СНС Super Pass II™. Ця функція застосуються для того, щоб притягнути увагу інших рятувальників або пожежників до конкретного об'єкту у разі, якщо між ними відсутній радіозв'язок.

1. Кнопка ручного включення режиму "тривога"

2. Кнопки скидання режиму "тривога"

3. Облаштування кріплення

4. Світлодіоди, що міняють колір залежно від режиму роботи

5. Отвори резонаторів

Після того, як елемент живлення розрядився на 80% (залишковий час роботи - 60 хвилин), СНС Super Pass II™ автоматично подає звуковий сигнал (3 рази впродовж 5 секунд) при знаходженні в режимі "моніторинг руху". Після цього елемент живлення необхідно терміново замінити. Рекомендований період планової заміни елементів живлення - 2 рази в рік.

ТАКТИКО-ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ СНС SUPER PASS II

• Розміри: 5,5 см х 8,2 см х 4 см;
• Вага: 200 грам з елементом живлення;
• Гучність звукового сигналу: 98 дБа + при вимірі на відстані 3 метри;
• Детектор руху : акселерометр;
• Тривалість безперервної роботи - 40 годин в режимі "моніторинг руху", від 2-х до 4-го годинника в режимі "тривога";
• Корпус СНС: виготовлений з полікарбонату, стійкий до навантажень, високих температур, ударів;
• Елемент живлення : лужна батарея 9 Вольт (рекомендується DURACELL MN 1604);
• Виконання: вибухобезпечне (UL 913, США, найвищий клас - по водню);
• Гарантія: 12 місяців
• Термін служби - від 3-х до 5 років залежно від частоти використання. СНС Super Pass II™ має бути знятий з експлуатації через 5 років або раніше у разі серйозних механічних ушкоджень.

Сигналізатор нерухомого стану (СНС) "Супер Пас II" забезпечує постійний моніторинг руху рятувальника або пожежника, і, якщо рух припиняється із-за втрати свідомості, відмови устаткування або інших причин, СНС починає подавати високочастотний звуковий сигнал гучністю 90 дБ.
Живлення здійснюється від батареї 9 В типу "Крона", повного заряду якої вистачає на 40 годин безперервної роботи. Включення СНС здійснюється зняттям чеки, аварійний сигнал також може включатися в ручному режимі. Також існує модель СНС, в якій передбачений температурний датчик, що спрацьовує при занадто тривалому знаходженні пожежника в зоні інтенсивного теплового потоку. СНС виготовляється з удароміцного пластика, забезпечений 4-мя світлодіодами, має вибухозахищене виконання згідно EEX Ib IIC T4, не вимагає калібрування або налаштування. Ресурс СНС "Супер Пас II" складає 8-10 років.