Водолазна телефонна станція ВТС-8802

Станція ВТС-8802 призначена для забезпечення двостороннього телефонного зв'язку оператора з одним або двома водолазами, що знаходяться під водою у вентильованому або легководолазному спорядженні на глибинах до 60 м.

vtc8802 Станція забезпечує наступні комутаційні можливості:

• гучномовний прийом мови, з можливістю регулювання гучності повідомлень, що приймаються, від одного або двох водолазів одночасно;
• передачу команд, з можливістю регулювання гучності передаваних повідомлень, кожному водолазові окремо або двом водолазам одночасно (циркулярно);
• зв'язок водолазів між собою з комутацією і контролем переговорів оператором станції;
• трансляцію мови водолазів на виносний гучномовець, а також можливість запису переговорів на зовнішній магнітофон.

В станції передбачена робота в двох режимах зв'язку : в симплексному (2-х дротяному) і в дуплексному (4-х дротяному). У симплексному - оператор станції здійснює управління режимами прийом/передача, а також забезпечує комутацію переговорів водолазів між собою. У дуплексному режимі зв'язок здійснюється по відкритому телефонному каналу - усі чують усіх.
Конструктивно станція складається з пульта оператора, виконаного у бризкоозахищеному виконанні, блоку живлення і телефонно-мікрофонної гарнітури (ТМГ) оператора з тангентой. Пульт оператора включає усі необхідні елементи комутації і управління зв'язком, вбудований динамік/мікрофон, а також тангенту управління режимими зв'язку прийом/передача. ТМГ оператора забезпечує якісніший прийом і розбірливість мови водолаза, а також дозволяє працювати операторові в умовах підвищеної шумності.
Живлення станції здійснюється від мережі 220В змінного або 12В постійного струму. Для узгодження живлення в комплект постачання входить блок живлення 220/12В. Для автономного живлення поставляється акумулятор живлення 12В із зарядним пристроєм. Для контролю рівня розряду акумулятора станція обладнана індикатором розряду акумуляторної батареї.
Для трансляції мови водолазів до станції можуть бути підключені додаткові головні телефони, зовнішній динамік, а також магнітофон для запису переговорів.
Станція відповідає вимогам надійності ГОСТ і не вимагає спеціального технічного обслуговування. Для проведення періодичного профілактичного обслуговування станції може поставлятися комплект ЗИП, що включає запасні комутаційні елементи і набір інструментів.
Станція сумісна з усіма типами вітчизняного і зарубіжного спорядження. У комплект станції може входити спеціально розроблена водолазна телефонно-мікрофонна гарнітура для спорядження СВУ. Гарнітура включає пьезокерамические навушники і динамічний мікрофон з поліпшеними передавальними характеристиками для роботи в ротоносовій масці.

В стандартний комплект станції входить:
• пульт оператора;
• блок живлення від мережі змінного струму.

Додатково поставляються:
• телефонно-мікрофонна гарнітура (ТМГ) оператора з тангентой;
• телефонно-мікрофонна гарнітура (ТМГ) легководолазна для спорядження СВУ;
• головні телефони керівника спусків;
• акумуляторна батарея із зарядним пристроєм;
• виносний гучномовець з кабелем;
• комплект ЗІП;
• ящик для укладання.

Технічні характеристики

Номінальна вихідна потужність підсилювача на навантаженні 4 Ом, Вт

1,0

Смуга посилюваних частот, Гц

300-1200

Напруга на виході на запис магнітофона при навантаженні 1 кОм, мВ

75

Повний опір мікрофонів гарнітур водолазів, Ом

4-600

Повний опір телефонів гарнітур водолазів, Ом

4-600

Повний опір виносного гучномовця, Ом

4-600

Номінальна напруга живлення, В

12

Повна споживана потужність, ВА

не більше 12

Струм спокою, мА

не більше 50

Час роботи від акумулятора, ч

не менше 20

Напруга включення індикатора низького живлення, В

10,2

Габаритні розміри, мм

450х200х190

Вага без акумуляторної батареї, кг

4