Тепловізор K55

Професійний тепловізор для виявлення вогнищ загоряння. Пожежний тепловізор FLIR K55

Тепловізор FLIR K55 полегшує роботу пожежникам в умовах високої задимленості. Завдяки тепловізору робота пожежників стає ефективніше і безпечніше. Тепловізор на неохолоджуваному мікроболометрі з матрицею 320 x 240 пікселів, яскравим 4-дюймовим ЖК-дисплеєм управляється буквально одним пальцем. Усі три кнопки управління розташовані у верхній панелі приладу, навіть в рукавичках користуватися приладом зручно.

Нова функція FSX: тільки в тепловізорі FLIR K55

Функція FSX (Flexible Scene Enhancement - адаптивне поліпшення якості зображення) підвищує деталізацію знімків за рахунок їх обробки самою камерою в режимі реального часу. Чіткі зображення з елементами, що пропрацювали, і контурами об'єктів. Орієнтуючись на такі іч-знімки, пожежники і співробітники рятувальних служб можуть швидше і безпомилково приймати рішення, в ситуаціях, що вимагають миттевого реагування в найважчих умовах. Тепловізор допомагає швидко оцінювати обстановку в місцях з високим задимленням, низькою освітленістю і різкими перепадами температур.

Можливості тепловізійних камер FLIR серії K55

Доступна ціна

FLIR робить більше тепловізорів, чим будь-який інший розробник тепловізійного устаткування. Це дозволяє зробити лінійку тепловізорів K доступніше, камерами цієї серії можна оснастити дійсно кожен пожежний автомобіль.

Міцність і надійність

Камери серії K відповідають найжорсткішим вимогам до умов експлуатації. Витримують падіння на бетонну підлогу з висоти 2 метрів, відповідають класу захисту IP 67, працездатні при температурі до 260 °C впродовж 5 хвилин.

Чіткі ІЧ-зображення

Неохолоджуваний мікроболометр, що не вимагає обслуговування, дозволяє отримати максимально деталізовані іч-знімки дозволом 320 x 240 пікселів (FLIR K50 і K55). Тепловізори оснащені великим і яскравим 4-дюймовим ЖК-дисплеєм, що робить роботу зручнішої і дозволяє приймати пожежникам і рятувальникам обгрунтовані рішення максимально швидко.

Ергономіка на 5+

Простий інтерфейс дозволяє фахівцеві повністю зосередитися на виконуваних поточних завданнях. Управління здійснюється за допомогою трьох великих кнопок на лицьовій панелі приладу, тому працювати з камерою зручно навіть в щільних рукавичках.

Створюйте прості і наочні фото-відео звіти

Тепловізор FLIR серії K окрім перерахованих достоїнств і "рис вдачі" має ще і "хорошу пам'ять", він уміє зберігати ІЧ-зображення, які надалі будуть використані для постоения простих звітів про те, що сталося на пожежі. Окрім детальних інфрачервоних зображень, тепловізор записує і збережуть відео у форматі MPEG - 4 на внутрішню флеш-память.

У камерах серії FLIR K передбачені п'ять різних режимів роботи. Для вибору режиму камери слід натиснути кнопку режиму.

П'ять режимів роботи камери:

Режим пожежогасіння NFPA. (Національна асоціація пожежної безпеки, міжнародна некомерційна організація.
Чорно-білий режим пожежогасіння.
Режим пожежі.
Режим пошуково-рятувальних робіт.
Режим виявлення тепла.

Кожен режим оптимізований для певного типу завдань пожежогасіння.

Крім того, режими розрізняються наступним:

Режими із зеленими значками (1-3 нижче) : камера автоматично перемикається між діапазоном високої чутливості (від - 20 до +150 °C) і діапазоном низької чутливості (від 0 до +650 °C), коли у поле зору камери потрапляють об'єкти з температурою вище 150 °C.
Режими з синіми значками (4-5 нижче): температурний діапазон зафіксований в діапазоні високої чутливості (від - 20 до +150 °C). Цей режим корисний в тих випадках, коли необхідно зберігати максимальну якість зображення об'єктів з температурою нижче 150 °C, камери є об'єкти з температурою вище 150 °C.

Технічні характеристики тепловізорів для пожежників

Дані зображень

K45

K50

K55

Дозвіл ІЧ-детектора

240 x 180 пікселів

320 x 240 пікселів

Оптимізація контрастності

Ні

Цифрове поліпшення зображень, функція FSX

Вбудована підтримка відеозапису

Ні

Запис відео у форматі MPEG - 4 (нерадіометричне зображення) зі збереженням у внутрішній флеш-памяти

 

Дані зображень

K45

K50

K55

Роздільна здатність ІЧ-детектора

240 x 180 пікселів

320 x 240 пікселів

Оптимізація контрастності

Ні

Цифрове поліпшення зображень, функція FSX

Вбудована підтримка відеозапису

Ні

Запис відео у форматі MPEG - 4 (нерадіометричне зображення) зі збереженням у внутрішній флеш-памяти

ЯКІСТЬ ЗОБРАЖЕННЯ

 

Кут огляду / мінімальна фокусна відстань

51° x 38° / 0,4 м

Термочутливість / NETD

< 0,05 °C при +30 °C / 30 мK

Компанія FLIR проводить політику постійного вдосконалення. У зв'язку з цим ми залишаємо за собою право вносити зміни і удосконалення у будь-які вироби без попереднього повідомлення.